انواع نبشی چیست و چه کاربردی دارند؟ چند نوع نبشی داریم؟ مزایای انواع نبشی کدام است؟ با ما همراه باشید چون قرار است در مورد انواع نبشی، مطالبی را خدمت شما قرار دهیم که قطعا می‌تواند برایتان مفید و کاربردی باشد.

نبشی یکی از پروفیل های صنعتی است که از فولاد ساخته می‌شود. این فرآورده آهنی کاربردهای فراوانی در صنایع گوناگون دارد. مهمترین کاربردهای انواع نبشی را باید در حوزه ساخت و ساز دانست.

انواع نبشی چیست؟

نبشی از دو ضلع آهنی عمود بر هم ساخته شده است که آنها را بال می‌نامند. زاویه بال در نبشی باید 90 درجه باشد. جالب است بدانید که دوبال می توانند از نظر اندازه برابر یا نابرابر باشند.

اما انواع نبشی کدامند و هر کدام چه کاربردهایی دارند؟ با ما همراه باشید تا آنها را بررسی کنیم.

بررسی انواع نبشی و کاربردهای آن

نبشی را باید از جنبه های گوناگون به انواع مختلفی تقسیم بندی کرد. مثلا از نظر جنس، نوع تولید، ساختار و غیره، انواع مختلفی از نبشی را داریم.

قبل از هر چیزی برای آشنایی بیشتر توصیه می‌کنیم بخوانید: نبشی چیست؟

انواع نبشی از نظر نحوه تولید

نبشی ها از نظر تولید، ممکن است با هم متفاوت باشند که در اینجا آنها را بررسی خواهیم کرد.

نبشی ها ممکن است به دو روش فابریک یا پرسی تولید شوند که در ادامه آنها را بیشتر مورد بررسی قرار خواهیم داد.

شیوه تولید نبشی پرسی

در این شیوه، در ابتدا، شمش های آهن را در کارخانه ذوب می‌کنند. سپس وارد دستگاه رول می‌کنند تا شکل بگیرد. سپس عملیات پرس روی آن انجام می گیرد و نصف بال، خم می‌شود تا زاویه 90 درجه نسبت به بال دیگر درست باشد. از این رو به آن نبشی پرسی گفته می‌شود که خمکاری آن با پرس صورت می‌گیرد.

شیوه تولید نبشی فابریک

در این روش که از نام آن پیدا است، از همان ابتدا، نبش‌ به این شکل تولید می‌شود و خبری از خمکاری و پرس نیست. بدین صورت که همانند مورد اول باید آهن مورد نیاز ذوب شود و سپس در قالب های آماده قرار بگیرد تا به شکل نبشی فعلی در آید.

انواع نبشی از نظر تولید

تا اینجا با انواع نبشی از نظر شیوه تولید تا حد زیادی آشنا شدیم.

انواع نبشی از نظر ساختار

نبشی ها از نظر ساختار نیز به دسته بندی های مختلفی تقسیم می‌شوند:

نبشی بال مساوی یا اسپیرال

همانطور که از نام آنهم می توان متوجه شد، انواع نبشی هستند که هر دو بال آنها با یکدیگر برابر هستند. این نوع نبشی کاربردهای فراوانی در صنعت دارد. این نوع نبشی را با نماد V نمایش می دهند.

نبشی بال نامساوی

در طرف دیگر مورد بالا، نبشی بال نابرابر را داریم که به معنی این است که دو ضلع نبشی، از نظر اندازه با یکدیگر برابر نیستند. این نبشی را با نماد L نمایش می دهند.

انواع نبشی از نظر مواد اولیه

نبشی ها از نظر مواد اولیه دارای دسته بندی مختلفی هستند که در اینجا به انواع آنها اشاره خواهیم کرد. هر کدام از انواع نبشی، کاربردهای گوناگونی دارند و برای مصارف متعددی مورد استفاده قرار می گیرند.

نبشی آهنی یا فولادی

رایج ترین نوع نبشی موجود در صناعی فولادی کشور، نبشی آهنی است که از فولاد خالص و بدون هیچگونه ناخالصی یا پوششی ساخته می شود.

نبشی استیل

نبشی استیل نیز انواع دیگری از نبشی ها هستند. ظاهری براق و روشن و خاصیت ضد زنگ دارند. از این رو، مقاومت آنها بیشتر و صنایع گوناگون از آن استفاده می کنند.

نبشی گالوانیزه

با توجه به اینکه فولاد به طور کلی در برابر رطوبت مقاومت کافی ندارد، یک پوشش روی به آن اضافه می‌کنند. این پوشش در فرایندی به نام گالوانیزه کردن انجام می شود.

جمع بندی و سخنان پایانی

در این مقاله سعی کردیم در مورد انواع نبشی توضیحاتی را خدمت شما ارائه دهیم که فکر می‌کنیم برای شما مفید واقع خواهد شد. امیدواریم از این مطلب به اندازه کافی لذت برده باشید.

دوشنبه 7 خرداد 1403
بؤلوملر :